Brandingvaren

Surf’s up! In deze lessen ligt de focus op het varen in de golven. Denk aan vertrekken, aanlanden en technieken verbeteren voor het pakken van golven en het kajaksurfen. Aangevuld met theorie en veiligheid en met alle ruimte voor vragen en persoonlijke instructie.

Je kunt aan de brandinglessen meedoen als je de basis kajaktechnieken beheerst en het geen probleem voor je is om in branding te zwemmen.

De lessen

Introductie branding: voor wie geen of weinig ervaring heeft in brandingvaren en niet eerder instructie heeft gehad.
Branding: s
pecifieke coaching voor zowel beginnende als ervaren brandingvaarders, voor wie heeft meegedaan aan de introductie branding/wie eerder instructie heeft gehad. 

Praktisch

Locatie: Castricum aan Zee
Uitrusting: Je kunt meedoen met je eigen uitrusting als je een zeewaardige kajak hebt. Check hier waar die aan moet voldoen. Je kunt ook kosteloos gebruik maken van een kajak/spatzeil/peddel/helm/zwemvest van WeKayak. Een helm, zwemvest en voor de watertemperatuur geschikte kajakkleding (tenminste neopreen) zijn verplicht.
Verblijf: de lessen op de kalender zijn gepland in een weekend op vrijdag, zaterdag en zondag. Je kan in een weekend aan meerdere lessen meedoen. Omdat een sessie best intensief is max. één sessie per dag aan te raden. WeKayak verblijft tijdens lesdagen op het watersport kampeerveld van Camping Bakkum. Wil je hier ook overnachten dan kan je dit zelf regelen via de website van de camping.
Lestijden: e
en kajakles duurt een dagdeel. De genoemde start- en eindtijd is de tijd vanaf vaarklaar staan aan de waterlijn tot en met de gezamenlijke afronding aan de waterlijn: het is de daadwerkelijke lestijd. Reserveer vooraf en na afloop minimaal 1 uur om de kajaks vanaf de parkeerplaats of de camping naar de waterlijn te brengen en je om te kleden. Vanaf de autoparkeerplaats is het ± 15 minuten lopen naar de strandopgang. Vanaf camping Bakkum is het ± 30 minuten lopen naar de strandopgang.
Omstandigheden: wanneer er te weinig surf staat voor coaching maken we een kajaktocht op zee. Als er teveel wind staat voor coaching gaat het niet door en krijg je de deelnamekosten teruggestort.
Verder: na je aanmelding ontvang je de routebeschrijving en een checklist per mail.

Aanmelden

Introductie branding
Niveau: beginnend
Je kunt meedoen wanneer je kajaktechnieken op KVA niveau beheerst.
Groepsgrootte: max 4 personen
Duur: dagdeel
Prijs: € 67,50 p.p.

Branding
Niveau: beginnend-gevorderd
Je kunt meedoen wanneer je kajaktechnieken op KVA niveau beheerst en een introductie brandingvaren hebt gedaan.
Groepsgrootte: max 4 personen
Duur: dagdeel
Prijs: € 67,50 p.p.

Ik heb er veel aan gehad, zelf was ik er nooit opgekomen om deze technieken te gaan gebruiken.

Zeer toffe dag brandingkajakken. Zeer goede instructie gehad van Merel die duidelijk weet waar ze het over heeft en dat ook goed weet over te brengen. Veel geleerd en meer vertrouwen in het varen op zee en in de branding gekregen. En natuurlijk gewoon een heerlijke dag gehad.