Kajakvaardigheid A

Heb je al wat ervaring met kajakken en wil je meer? Een les kajakvaardigheid A (KVA) biedt je degelijke instructie en oefening in de basistechnieken. Niveau kajakvaardigheid A is bij veel kajakactiviteiten het instapniveau.

Het certificaat KVA van het Watersportverbond is landelijk erkend. Wil je dit certificaat halen dan bereid je je daar met een aantal van deze lessen op voor.

In deze les oefenen we verschillende basiskajaktechnieken. Ook komen omslaan, zelfredding en een redding op het water door een andere kajakker aan bod.

Bij deze cursus hoort een reader met theorie. De reader lees je zelf; in de cursus is ruimte voor vragen.
Voor het certificaat KVA doe je een apart theorie-examen en laat je op het water (tijdens een examen of m.b.v. een vaardighedenstaat) zien dat je dit niveau beheerst. Deze cursus bereidt je daar op voor. Je komt erachter wat je al goed kan en wat meer oefening nodig heeft. Desgewenst krijg je tips en oefeningen mee voor tussendoor en na afloop van de cursus.

Kleine cursusgroep (1:4)
Persoonlijke feedback
Extra tips en oefeningen

Vereist voor deelname: je hebt eerder een introductiecursus gedaan en/of hebt wat ervaring met kajakken
Inhoud: oefening/training Kajakvaardigheid A
Locatie: Amsterdam
Duur:  4 x 2 uur of 2 x 4 uur
Uitrusting: Deelnemen met je eigen kajak en uitrusting? Check hier waar dit aan moet voldoen. Voor een kleine meerprijs kan je gebruikmaken van een kajak en uitrusting van WeKayak.

18:45-19:00 omkleden en vaarklaar maken
19:00-21:00 cursus
– 19:00 start op de kant
– het water op
– 20:45 afronden op de kant
– 21:00 einde van de les
21:00-21:30 materiaal opbergen, omkleden

Niveau: ••ooo
Prijs: € 135,- p.p.
Deelnemers: min 2 max 4

Instructeur

Kata

“Complimenten. De uitleg was erg goed. Ik heb er veel aan gehad en heb qua techniek veel opgestoken”

“Jullie doen het hartstikke leuk. Er is een goede balans tussen oefenen en daar serieus in zijn en er is ook een gezellige sfeer.