Selecteer een pagina

Een dag vol inspiratie, ontmoeting en actie!

Zaterdag 2 oktober 2021 vindt de 1e editie van het KayakFest plaats. Een gezellige en inspirerende dag met een interessant programma voor zowel beginnende als ervaren kajakkers, op het terrein van Camping Zeeburg Amsterdam.
Volg één of twee kajaksessies en laat je verrassen tijdens het lunchprogramma! Aanmelden kan tot en met zaterdag 25 september i.v.m. de groepsindeling en inkoop.

Nu nieuwe ticketopties:
‘Lunchprogramma’, ‘Middagprogramma’ en ‘Dagprogramma’: lees hier meer.

 Hoe het werkt
1. Bekijk het aanbod qua sessies en bepaal de top 3 van jouw voorkeur.
2. Neem de praktische en belangrijke informatie door.
3. Koop je ticket.
4. Vul het deelnameformulier in. Hierop geef je je voorkeur aan qua sessies, geef je je bijzonderheden door en de relevante informatie voor als je een kajak of uitrusting huurt.
Een paar dagen voor het festival ontvang je een mail waar in staat bij welke sessies je bent ingedeeld.

Welke sessies zijn er te doen?

Informatie

Onderstaande sessies vinden zowel in de ochtend als de middag plaats. Aan de sessies op het water (blauw) kan je meedoen wanneer je een Kajak Intro of introductiecursus hebt gedaan of op minimaal vergelijkbaar niveau vaart. Heb je deze ervaring niet dan kan je het water op tijdens de sessie Kajak Intro. Voor de sessies op het land (geel) is geen ervaring nodig.

Kajak Intro (skills)

Is kajakken nieuw voor jou? Tijdens de Kajak Intro leer je van alles over de kajak en je oefent de basistechnieken. Na afloop weet je hoe je soepel kajakt zonder blessures en kan je de kajak veel beter manouvreren. Met 4 deelnemers op 1 instructeur is er alle tijd en aandacht om je goed te begeleiden bij de eerste stappen van een nieuw avontuur! Je leest hier meer over de Kajak Intro.

Vervolg op Kajak Intro (skills)

Tijdens deze workshop worden de basistechnieken uit de Kajak Intro/introductiecursus herhaalt. Je krijgt tips en feedback, oefent met nieuwe technieken en veiligheid op het water. Een ideale volgende stap voor wie de Kajak Intro of een introductiecursus heeft gedaan en vaardigheden wil verbeteren.

Fotokajakken (tocht)

Voor liefhebbers van kajakken én fotografie! Tijdens deze kajaktocht staat fotograferen centraal. Je krijgt tips en tricks van een ervaren buitenfotograaf. Er is ruim de tijd voor het maken van de mooiste foto’s vanuit een bijzonder kajakperspectief.  Inclusief het gebruik van een waterdichte camera als je die zelf niet hebt. Je leest hier meer over fotokajakken.

Kajaktrektochten maken

In deze sessie kom je alles te weten over het maken van trektochten en kamperen met de kajak. Hoe doe je dat, wat neem je mee en waar laat je het allemaal? In deze workshop vertelt een ervaren kajakker er alles over en deelt hij zijn ervaringen met het maken van trektochten. Deze sessie is op het droge.

Voorwaarts snelheid winnen

Kajakkers doen het allemaal: vooruit varen met een voorwaartse slag. Met een efficiënte slag maak je veel makkelijker meters, kost het minder energie en win je snelheid. Hoe effectief is jouw slag? Hoe verbeter je je slag? In deze sessie komt het allemaal aan bod. De workshop vindt deels plaats op het droge, deels op het water.

Treasure hunt & navigatie

Je route bepalen met een waterkaart en een kompas, hoe doe je dat? Je leert er meer over in deze sessie. Na uitleg op het droge en oefening ga je op treasure hunt met de kajak en breng je in de praktijk wat je hebt geleerd!

Eskimoteren

Omslaan met een kajak is één ding. Maar hoe kom je weer rechtop? In deze sessie kom je meer te weten  over de technieken en de achtergrond en krijg je er instructie in. Deze sessie vindt gedeeltelijk plaats op het droge, en deels in het water op het strandje van Camping Zeeburg.
Omdat je veel in het water bent, is deelname aan deze sessie alleen mogelijk met een wetsuit of droogpak.

Grachtentocht

Tijdens deze historische grachtentocht vaar je een veelzijdige route door de stad. Via de Oostelijke eilanden en de groene Plantagebuurt over de Amsterdamse grachten en weer terug naar het startpunt. Onderweg hoor je meer over de bijzondere plekken waar je langs komt.

IJmeertocht

Voor wie van wat meer uitdaging en een weids uitzicht houdt is er deze begeleide kajaktocht het IJmeer op. De route wordt bepaald afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reddingen en groepsgedrag

In deze sessie staan verschillende reddingen centraal, van zelfreddingen tot groepsreddingen. Naast veel praktische oefening leer je hoe je handelt in een situatie wanneer een redding nodig is. Wat doe jij? Wat doen anderen? Hoe ga je hiermee om als groep?

Kajakkend de winter door

Na het Kayakfest valt langzaam de winter in. Hoe vaar je comfortabel en veilig door in de wintermaanden? Hoe zorg je dat je warm blijft? Welke uitrusting gebruik je en waar let je op? Hoe maak je een vuur? Na deze sessie ben je er helemaal klaar voor!

Programma en Tijden

08:30-09:00 Entree deelnemers dagprogramma, koffie/thee
09:00-09:30 Welkom en aftrap op 1,5 m. afstand, kennismaken & naar jouw sessie
09:30-12:30 Sessie 1
12:00-12:30 Entree deelnemers lunch-/en middagprogramma
12:30-14:15 Lunch, koffie/thee, demo’s en proefvaren
14:15-14:30 Kennismaken en naar jouw sessie
14:30-17:30 Sessie 2
18:00-18:15 Afsluiting op 1,5 mtr afstand
18:15 Optioneel: avondmaaltijd Café-Restaurant Camping Zeeburg

Wie begeleidt de sessies?

De sessies worden begeleid en gegeven door ervaren kajakinstructeurs met specifieke kennis.
Merel, Kata, Luut, Marijn, Karien, Marc, Lex, Huibert, Adriaan, Jane, Annie, Mei-lon en anderen verwelkomen jou!

Het KayakFest is een idee en initiatief van Merel Nip (WeKayak). Volgend jaar (datum wordt nog bekend gemaakt) vindt een 2e editie plaats, een weekend lang en met sessies op zee. Heb je een leuk idee voor het KayakFest of interesse in samenwerken? Stuur een bericht: merel@wekayak.nl.

Praktische en belangrijke info

Voor wie?
Het KayakFest is voor kajakkers die varen in een zeekajak of tourkajak. Met een interessant programma voor zowel beginnende als ervaren kajakkers.
Als het nieuw voor je is dan ben je ook welkom; kom naar het lunchprogramma! Als je meewil doen aan een sessie kan je het water op tijdens de sessie Kajak Intro.
16-25 jaar? Dan krijg je 50% korting op een ticket.

Meedoen met je eigen uitrusting?
Je kunt meedoen met je eigen kajak wanneer deze grijplijnen, toggles en droge compartimenten of luchtzakken heeft. Je kunt meedoen met je eigen uitrusting wanneer je spatzeil goed sluitend is en je zwemvest past bij jouw postuur. Bij activiteiten op het water is een zwemvest verplicht.

Meekomende partners/kinderen
Kunnen voor € 15,- p.p meelunchen incl. gratis koffie/thee en desgewenst meedoen aan het lunchprogramma.
Zowel op als rondom de camping is het goed toeven voor een fijne dag uit! Je leest er hier alles over.

Route en bereikbaarheid
Adres: Camping Zeeburg, Zuider IJdijk 20, Amsterdam
Let op: er is momenteel een omleiding voor auto’s. Het kan zijn dat je daardoor wat langer onderweg bent. Bekijk de meest actuele routebeschrijving voor auto,  fiets en het OV hier: https://www.campingzeeburg.nl/route.

Parkeren
Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats van de camping buiten het toegangshek van de camping. Hiervoor heb je een geldige parkeerkaart  (dagkaart a € 8,-) nodig. Je kan deze vooraf bij je KayakFest ticket kopen of ter plaatse bij de entree. Parkeren op de camping zelf is mogelijk als je er ook overnacht.

Entree KayakFest
Entree van het KayakFest is bij het toegangshek van de camping.
Hier krijg je de laatste informatie, informatie qua gehuurde kajaks/uitrusting, evt. je parkeerkaart en waardebon voor de avondmaaltijd.

Coronamaatregelen
Het KayakFest vindt plaats in de buitenlucht. We volgen de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat we bij de entree vragen om een coronatoegangsbewijs. Dit is een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Met CoronaCheck kan je deze coronabewijzen laten zien.
Wanneer het festival vanwege coronamaatregelen niet door kan gaan krijg je je geld teruggestort.

Slecht weer
Bij slecht weer kan het zijn dat het programma wordt aangepast. Zelf zorg je voor de bij de omstandigheden passende kajakkleding en kleding op het droge.

Toiletten/douches/omkleden
Op de camping kan je gebruik maken van de toiletten en de douches. Hier kan je je ook omkleden.

Spullen
Tijdens de sessies kan je je spullen opbergen in een overdekte ruimte. Een vrijwilliger van het KayakFest houd een oogje in het zeil. Dit is op eigen risico.

Overnachten
Je kunt bij Camping Zeeburg overnachten met je eigen tent of camper of in één van de accommodaties van de camping zoals een wagonette of eco-cabin. Je boekt je overnachting direct bij Camping Zeeburg: https://www.campingzeeburg.nl/reserveren.

Medegebruikers Camping Zeeburg
Tijdens het KayakFest is de camping ook open voor campinggasten.

Honden
Honden zijn niet toegestaan.

Restitutie/annuleren
Eenmaal gekochte tickets kunnen helaas niet worden geannuleerd/gerestitueerd. Iemand anders kan wel in jouw plaats komen mits je vooraf je naam, achternaam en contactgegevens hebt doorgegeven via info@wekayak.nl.

Risico
Deelname aan het KayakFest is op eigen verantwoordelijkheid. Tijdens activiteiten op het water is een zwemvest verplicht, (veiligheids)instructies van begeleiding zijn leidend. Op alle activiteiten van WeKayak zijn deze algemene voorwaarden van toepassing. Wanneer je meedoet aan een activiteit ga je hiermee akkoord.

Privacy
Tijdens het KayakFest worden foto’s en video’s gemaakt die mogelijk worden gebruikt voor de website van WeKayak, het KayakFest en op social media. Als deelnemer aan het festival ga je hiermee akkoord. Heb je bezwaar tegen een foto die is gepubliceerd en waar jij opstaat, dan kan je dat altijd laten weten, dan wordt die vervangen.

Partner

Kanovereniging Zeeburg is partner van het KayakFest en deels festivallocatie. Leden van Kanovereniging Zeeburg kunnen op het KayakFest gratis gebruik maken van een kajak met uitrusting. Voor meer informatie en de kortingscode: zie de bazuin via de kanovereniging.

Tickets en opties

Mooi aan een eerste editie: je leert ervan. Bijvoorbeeld dat sommigen liever vóór een gedeelte van het programma kiezen. Daarom zijn er m.i.v. 15 september meerdere opties voor tickets. Er is gelimiteerd plek, dus schrijf je snel in!

Tickets kan je bestellen tot en met zaterdag 25 september. Dit i.v.m. het maken van de groepsindelingen en inkoop.

kajakfestival

Lunchprogramma 12:30-14:30 uur
Dit programma vindt plaats op het droge. Wie wil kan een rondje proefvaren.
Inbegrepen: lunch (2 broodjes, fruit, flesje drinken, koffie/thee) demo eskimoteren, demo kajak vervoeren, proefvaren DesignKayaks en meer.

Middagprogramma 12:30 – 18:15 uur
Na het lunchprogramma doe je mee aan een kajaksessie naar keuze, op het droge of op het water.
Inbegrepen: alles van het lunchprogramma + 1 kajaksessie

Dagprogramma 08:30-18:15 uur
We beginnen de dag samen met koffie/thee, vervolgens doe je mee met 1 kajaksessie naar keuze, het lunchprogramma en een 2e kajaksessie naar keuze, op het droge of op het water.
Inbegrepen: alles van het lunchprogramma + 2 kajaksessies

Optioneel: huur kajak en uitrusting
€ 20,- p.p. Een kajak, peddel, zwemvest en spatzeil zijn inbegrepen. Voor kajakkleding zorg je zelf.

Leden van Kanovereniging Zeeburg kunnen gratis gebruik maken van een kajak en uitrusting met de via de bazuin ontvangen couponcode.

Op het deelnameformulier geef je aan wat je maat/gewicht is zodat we de juiste spullen voor je kunnen reserveren.

Optioneel: avondmaaltijd
€ 14,50 p.p inclusief 1 gratis frisdrank. Na afloop van het KayakFest kan je in het Café-Restaurant van Camping Zeeburg genieten van een avondmaaltijd. Dit is een Vegan Burger of 100 % Rundvlees Burger met komkommer, tomaat, ui, salade, friet en 1 gratis frisdrank. Alleen vooraf te bestellen bij de koop van je festivalticket (i.v.m. de inkoop). Op de dag van het Kayakfest krijg je hiervoor bij de entree een bon.

Koop je ticket

Vul het deelnameformulier in

Happy Paddling en Tot ziens op het kayakFest!