Veiligheid

Veiligheid is een essentieel onderdeel van het kajakken. Want wat doe je als je halverwege een tocht bent en door verlies van een peddel of een zere arm niet meer verder kan varen? Wat doe je als je omslaat of ziek wordt op open water?

In alle cursussen van WeKayak komt veiligheid wel aan bod. Wil je je kennis en vaardigheden verder uitbreiden, volg dan een cursus kajakveiligheid.

De cursussen

Safety Training (incl. KVT): je kunt aan deze cursus meedoen wanneer je de basis kajaktechnieken beheerst. In deze tweedaagse cursus oefenen we verschillende scenario’s voor reddingen en het verlenen van hulp en behandelen we uitrusting op het gebied van veiligheid.
In dit weekend komt ook de inhoud aan bod die hoort bij het niveau ‘Kajak Veiligheid Test (KVT)’ van het Watersportverbond (WSV).

Certificaat KVT halen

Wanneer je kennis en vaardigheden op niveau zijn kan je tijdens het Safety Weekend het certificaat KVT halen.
Dit kan alleen als je in het bezit bent van het certificaat KVA (basistechnieken).
Voor de WSV exameneisen en definities voor KVT volg je deze link en scroll je naar onder. Het certificaat KVT is een voorvereiste om aan een examen ZV te kunnen deelnemen.

Lees hier meer over kajakniveaus en certificaten halen.
WeKayak heeft een aantal examens op de kalender staan en organiseert examens op aanvraag.

Praktisch

Locatie: Startlocatie: Camping Zeeburg, Amsterdam.
Uitrusting: Je kunt meedoen met je eigen uitrusting als je een zeewaardige kajak en uitrusting hebt. Check hier waar die aan moet voldoen. Je kunt ook kosteloos gebruik maken van een kajak/spatzeil/peddel/zwemvest van WeKayak. Een zwemvest en voor de watertemperatuur geschikte kajakkleding (tenminste neopreen) zijn verplicht.
Verblijf: als je wil kan je op Camping Zeeburg overnachten. Met je eigen tent of camper of in één van de accommodaties van de camping. Overnachting is niet inbegrepen in de cursusprijs. Je regelt je overnachting via de website van de camping.
Verder: na je aanmelding ontvang je de route en een checklist.

Aanmelden

Safety Weekend (incl. KVT)
Niveau: beginnend-ervaren
Groepsgrootte: 4-8 personen
Duur: twee dagen
Prijs: € 240,- p.p.

Een training door ervaren instructeurs. Ze zijn gepassioneerd om hun ervaring met cursisten te delen.

Goede feedback tijdens en na de cursus. Ronduit aanbevelenswaardig.