Selecteer een pagina

Over WeKayak

Bij Wekayak leer je meer dan kajakken. Met een kajakles, een kajakcursus en wanneer je erop uit gaat doe je nieuwe kennis en ervaringen op.  Verleg je grenzen en bereid je voor op nieuwe kajakavonturen.

Wij maken graag mogelijk wat jij met kajakken wil bereiken. Hiervoor delen we met veel enthousiasme onze kennis, ervaring en passie voor de kajaksport.

Pluspunten

Maatwerk instructie en begeleiding
Kleine groepen met 4-6 deelnemers
Alle niveaus
Op binnenwater, open water en op zee
Ervaren en gediplomeerde instructeurs

Hallo! Even Kennismaken

Een manier van leven
Toen ik lang geleden in een kajak stapte wist ik het meteen. Dit wil ik doen! Al mijn hele leven hou ik van buiten zijn, vrijheid ervaren, nieuwe dingen leren, mooie tochten maken. Kortom; één worden met de elementen. Dus na de introductieles was ik verkocht. Ik was verliefd geworden op de sport en alles eromheen. Kajakken werd mijn manier van leven.

Groeien en ontwikkelen
Ik wil mensen helpen groeien en ontwikkelen. Dat zit in mijn bloed. In het dagelijks leven doe ik dat als leerkracht, trainer en ontwikkelaar van educatieve lesprogramma’s. Als instructeur en eigenaar van WeKayak is dat niet anders. Mijn dag is pas echt geslaagd als ik je zo veel mogelijk heb kunnen meegeven. Dat kan over techniek gaan, maar het kan ook een specifieke instructie zijn om lange tochten te kunnen maken.

WeKayak: samenwerken en van elkaar leren
Door veel samen te werken met anderen uit de kajakwereld, ken ik talloze kajakorganisaties en specialisten op het gebied van activiteiten, uitrusting en boten. Ook werk ik graag samen met andere, (lokale) kajakinstructeurs of met specialisten zoals een weer- of een voedingsexpert. En als ik geen instructie geef, organiseer ik korte en lange tochten in Nederland of daarbuiten zodat je steeds weer nieuwe ervaringen op kunt doen.

Ik wil je niet alleen een certificaat of een diploma laten halen. Het is zo veel meer. Want ervaring krijg je pas echt door van elkaar te leren.

Ik hoop je snel een keer te zien. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact met me opnemen.
Merel

Merel Nip

Opleider & Leercoach | WSV
Kajakinstructeur KI3 Zee | WSV
Kajakinstructeur KI3 Binnenwater | WSV

Sea Kayak Leader | British Canoeing (BCU 4*)
Incident management & Sea survival | ISKGA
Wilderness First Aid (WFA)

Verder kennismaken met de instructeurs

Kata – Is een ervaren docent met veel oog voor detail. Combineert het kajakken met haar werk als onderzoeker en docent taalkunde. Spreekt haar talen en speelt altviool.

Kajakinstructeur KI3 Binnenwater I.O.
Kajakinstructeur KI2 Binnenwater | WSV
EHBO

Mystery Guests – Bij activiteiten met wat grotere groepen en bij examens waar twee instructeurs aanwezig moeten zijn, werk ik samen met kajakinstructeurs uit mijn netwerk: zij zijn de mystery guests.

Locatie

WeKayak biedt kajaklessen en kajakcursussen aan op verschillende locaties: aan zee, bij een meer en bij kajakverenigingen, door heel Nederland en daarbuiten.

De thuishaven is Camping Zeeburg in Amsterdam. Gelegen aan de zuidelijke oever van het IJmeer, met zowel beschut als open water binnen handbereik, is ook dit een ideale startlocatie voor cursussen en instructie.

Op Camping Zeeburg kan je na het kajakken gebruik maken van de douches, er is een gezellig café-restaurant en natuurlijk kun je er overnachten.

Kajakvakantie Amsterdam

Ideaal voor een kajakvakantie in Amsterdam: combineer het kajakken met een overnachting op Camping Zeeburg. Met je eigen tent of camper, of met verwarming en een bed in een Eco-Cabin, Wagonette, Barrel of IJ-Pod. De camping ligt aan het water en je bent zo de stad in. Je boekt je verblijf direct via de website van de Camping Zeeburg.