Zeekajakken

Wil jij zeekajaktochten maken op de Waddenzee of in het buitenland, langs mooie kusten varen, eilandhoppen en zelf op kajakavontuur ? Volg dan een zeekajakcursus bij WeKayak.

Zeekajakken is een kwestie van ervaring opbouwen. Een cursus of opleiding helpt daarbij, maar dan ben je er nog niet! Er zijn allerlei mogelijkheden om ervaring op te bouwen, zelfstandig of met een eigen groep, via verenigingen en organisaties als WeKayak. Ervaring bouw je op door op meerdere plekken in diverse omstandigheden te varen met verschillende instructeurs. WeKayak biedt hiervoor losse cursussen en lessen aan.

De cursussen

Introductie zeekajakken: tweedaagse cursus voor wie de basis kajaktechnieken (KVA) beheerst en wil kennismaken met zeekajakken.
Basiscursus zeekajakken:
vijfdaagse cursus voor wie al enige ervaring heeft met zeekajakken, training voor niveau zeekajakvaardigheid (ZV). Downloads met informatie over het niveau ZV vind je hier.
Gevorderdencursus zeekajakken: één of meerdaagse cursus voor wie de basis van het zeekajakken goed beheerst/in het bezit is van het WSV certificaat ZV. Training voor niveau zeekajakvaardigheid extra (ZVE). Downloads met informatie over het niveau ZVE vind je hier.

Certificaat halen

Wanneer je op niveau vaart kan je aan een theorie- en praktijkexamen meedoen. Rond je die goed af dan behaal je een certificaat. Lees hier meer over kajakniveaus en certificaten halen.
WeKayak heeft een aantal examens op de kalender staan en organiseert examens op aanvraag. Klik hier voor de downloadlinks met exameneisen en theorie voor zeekajakken.

Je kunt examen doen voor het niveau zeevaardigheid (ZV) wanneer je in het bezit bent van het WSV certificaat KVA en KVT. Daarnaast heb je met behulp van van dit ingevulde logboek aantoonbare ervaring opgedaan tijdens tochten op zee en een brandingdag.

ZV examen bij WeKayak

WeKayak biedt de mogelijkheid examen te doen in een Zeekajak trainings- & examenweekend. Dit is een tweedaagse training inclusief theorie- en praktijkexamen. Je kunt je hiervoor individueel opgeven op de geplande data of een weekend op aanvraag boeken met een eigen groep. 

Praktisch

Locatie: staat vermeld bij de cursus.
Uitrusting: Je kunt meedoen met je eigen uitrusting als je een zeewaardige kajak en uitrusting hebt. Check hier waar die aan moet voldoen. Je kunt ook kosteloos gebruik maken van een kajak/spatzeil/peddel/helm/zwemvest van WeKayak. Een zwemvest, helm en voor de watertemperatuur geschikte kajakkleding (tenminste neopreen) zijn verplicht.
Verblijf: bij meerdaagse cursussen verblijven we op een camping in de buurt. WeKayak reserveert de campingplaatsen. De verblijfskosten zijn niet inbegrepen in het cursusgeld en verrekenen we na afloop.
Verder: na je aanmelding ontvang je een checklist en informatie m.b.t. verblijf en vervoer per mail.

Aanmelden

Introductie zeekajakken
Niveau: beginnend
Groepsgrootte: 4-6 personen
Duur: twee dagen
Prijs: € 225,- p.p.

Zeeland:
05 mei 19:30 u. t/m 07 mei ’23 17:00 u.

Basiscursus zeekajakken
Niveau: beginnend-ervaren
Groepsgrootte: 4-6 personen
Duur: vijf dagen
Prijs: € 395,- p.p.

Zeeland:
05 jun 9:00 u. t/m 09 jun ’23 16:30 u.

Vlieland:
19 t/m 26 aug ’23 (Vol)
05 t/m 12 aug’23

Gevorderdencursus zeekajakken
Niveau: ervaren-zeer ervaren
Groepsgrootte: 4-6 personen
Duur: één – meerdaags
Prijs: vanaf € 115 € p.p.

Op aanvraag privé of voor groepen

Zeekajak training- & examenweekend
Niveau: ervaren
Groepsgrootte: 4-8 personen
Duur: twee dagen
Prijs: € 240,- p.p.

Zeeland: 10 jun 09:00 t/m 11 jun ’23 16:30 uur

Wat een vrijheid!

Er was duidelijke uitleg en vanwege het kleine groepje aandacht voor elke cursist.