Zeekajakweek Vlieland

Beheers je de basis kajaktechnieken en wil je een week lang helemaal opgaan in het zeekajakken? Dan is deze zeekajakweek iets voor jou.

We varen iedere dag op de Noordzee of Waddenzee.  Soms spelen we in de golven en soms maken we een dagtocht naar bijvoorbeeld Terschelling. We oefenen technieken die nodig zijn bij het varen op zee. Ook besteden we aandacht aan navigatie en tochtplanning.

Tijdens deze week kunnen we examens afnemen voor het certificaat Kajakveiligheid (KVT) en, wanneer de omstandigheden daar goed voor zijn, Zeevaardigheid (ZV).

Ga uit van een intensieve week met elke dag een vullend programma. We vertrekken tussen 9 en 10 van de camping, een half uur lopend met onze kajak op een karretje. Afhankelijk van de start-/eindplek kan het zijn dat we de kajaks ook nog een stuk (gezamenlijk) over het strand dragen. Meestal zijn we rond vijf uur weer terug op de camping. Om de dag te evalueren en de volgende dag te plannen komen we voor of na het eten ook nog een uur bij elkaar. We varen iedere dag, natuurlijk kan je een dag ‘vrij’ nemen als je dat prettig vindt.

We kamperen in eigen tentjes op een voor ons gereserveerd deel van Camping Stortemelk. We koken zelf bij de tent of eten iets op het terras van De Bolder, het campingrestaurant. De kajaks parkeren we dagelijks naast op de camping naast onze tent.

Op de heen- en terugweg zouden we met de kajak kunnen overvaren als het mooi weer is. Maar met de veerboot is ook altijd gezellig.
Niet-varende gezinsleden en kinderen zijn ook welkom deze week.

Praktisch
Locatie: Vlieland. Start- en eindlocatie: Harlingen.
Een helm, zwemvest en voor de watertemperatuur geschikte kajakkleding (tenminste neopreen) zijn verplicht.
Je kunt meedoen met je eigen uitrusting wanneer je een zeewaardige kajak hebt. Check hier waar die aan moet voldoen.
De tentplaatsen op Camping Stortemelk zijn gereserveerd, je ontvangt hiervoor t.z.t. een aparte factuur.
Na je aanmelding ontvang je de verdere praktische informatie zoals de routebeschrijving, informatie over de veerboot en een checklist per mail.

Aanmelden

Basis-/gevorderdencursus zeekajakken Vlieland
Niveau: je beheerst minimaal de basiskajaktechnieken / certificaat KVA
Groepsgrootte: max 6 personen
Duur: van za t/m zaterdag
Prijs: € 400 p.p. excl. reis- en verblijfskosten, incl. kaart en evt. WSV-certificaat

Je geeft tips en vertelt hoe het beter kan. Tegelijkertijd is er veel ruimte om te oefenen en zelf uit te proberen.

Echt een zeekajak bootcamp!!

Het was een leuke week. Bedankt voor de leerzame instructies.