Kickstart Kajaksurf

Wil je meer leren over kajaktechnieken in de golven of weten op welke momenten je het best kan brandingvaren? Deze kickstart is ideaal als je geen of weinig ervaring hebt met brandingvaren of nog weinig instructie over brandingvaren hebt gehad. De kickstart bestaat uit een deel theorie en een deel op het water waar je verschillende surftechnieken oefent en verbetert. Alles wat je nodig hebt om goed voorbereid de branding te trotseren. Heb je de kickstart afgerond, dan kan je ook eens meedoen met een pop-up surfles.

Praktische details

De kickstart is een dagprogramma dat op het strand plaatsvindt.
Vooraf aan de kickstart verzamelen we op een parkeerplaats bij een strandopgang, waarna we met de kajaks en onze spullen naar het strand lopen.

Omkleden kan alleen op het strand of op de parkeerplaats. Zorg zelf voor een omkleedponcho. Toiletbezoek kan bij een van de strandtenten bij de strandopgang. De start- en eindtijd is de tijd vanaf vaarklaar zijn tot en met de gezamenlijke afronding aan de waterlijn. Dit is zonder de voorbereidingstijd; reserveer vooraf en na afloop minimaal 1 uur om de kajaks vanaf de parkeerplaats of de camping naar de waterlijn te brengen en je om te kleden.

Wanneer er te weinig surf staat maken we een kajaktocht op zee en is er ruimte voor leren scullen of eskimoteren, het trainen van reddingen of andere wensen. Als er te veel wind staat wordt de activiteit geannuleerd en worden je deelnamekosten teruggestort.

Disclaimer Kickstart Kajaksurf

Surfen of brandingvaren vraagt fysiek veel van je. Daarom is het belangrijk dat je fit bent, zowel fysiek als mentaal. Houd er ook rekening mee dat we samen de kajaks moeten dragen van de strandopgang naar de waterlijn en terug.
Je hebt ervaring met omslaan met een spatzeil en uit de kajak komen en hebt dit meerdere keren geoefend. Daarnaast ben je in staat om 100 meter in golven te zwemmen.

Kajaksurf

Wil je een kickstart op een specifieke datum of bestemming? Dat kan. Neem contact met me op, dan bespreken we wat mogelijk is.